WordPress eklenti yükleme işlemi, wordpress kurulumu yaptıktan sonra öğrenilmesi gereken en önemli ikinci adımdır. Eklentiler wordpress için olmazsa olmazlardandır. Özellikle wordpress kullanmaya yeni başlayanlar için bu iş tam bir işkence gibidir. Örnek olarak kendimi gösterebilirim.
WordPress’i ilk öğrenmeye başladığım yıllarda, yeni bir sitenin heyecanını yaşarken, admin paneline, tren görmüş öküz gibi bakıyordum. Sizin için bu işi kolaylaştırmak adına, eklenti yükleme işlemini en basit haliyle anlatmaya çalışacağım.
Hazırladığım rehberde sizlere 3 farklı yöntem ile eklenti yükleme işlemini resimli örneklerle anlatacağım.
Ayrıca Okuyabilirsiniz: WordPress Kurulumu: CPanel ve Filezilla ile Resimli Anlatım
İlk olarak en kolay yol olan, admin paneli üzerinden eklenti yükleme işlemi nasıl yapılır? ona bakalım.
WordPress Eklenti Arama Kutusu ile Eklenti Kurulumu
1. WordPress admin paneline girin ve sol köşedeki Eklentiler – Yeni ekle seçeneğine tıklayın.

2. Açılan eklenti sayfasının sağ üst köşesindeki arama kutucuğuna yüklemek istediğiniz eklentinin adını girin. Eklentiyi bulduktan sonra üzerinde bulunan Hemen Yükle‘ye tıklayın.

3. Eklenti yükleme işlemi tamamlandıktan sonra Etkinleştir‘e tıklayın.

4. Bu şekilde WordPress eklenti yükleme ve kurulum işlemini tamamlamış olacaksınız. Eklentiyi kullanmak ve ayarlarını yapılandırmak için WordPress panelinize eklenti adı eklenecektir.
WordPress Eklenti Yükleme Sayfası ile Zip Eklenti Kurulumu
WordPress’in bu gömülü özelliğini kullanarak, Zip dosyası olan eklentiyi yükleyebilir ve kurulumunu yapabilirsiniz. Ücretli eklentilerin wordpress dizininde yer almadığından dolayı ücret ödeyerek aldığınız eklenti dosyasını bu yol ile yükleyebilir ve kurulumu yapabilirsiniz.
1. Admin Panelini ekranından, Eklentiler – Yeni ekle‘ye tıklayın.

2. Açılan sayfanın en üst sol köşesinde bulunan, Eklenti Yükle‘ye tıklayın. Ardından Dosya Seç kısmına tıklayarak zip formatı eklenti dosyanızı seçin.

3. Zip formatı eklentiyi seçtikten sonra, Hemen yükle‘ye tıklayarak, eklenti yükleme başlatın.

4. Eklenti yükleme ve kurulum işlemi bittikten sonra, Eklentiyi etkinleştir butonuna tıklayın.

Zip formatında olan eklenti dosyanızı, bu yöntem ile yüklemiş ve wordpress’e kurmuş olacaksınız. WordPress admin panelinden bu iki farklı yöntem ile eklenti yükleme işlemini yapabilirsiniz.
FTP Üzerinden WordPress Eklenti Kurulumu
Bazı durumlarda Hosting (sunucu) sağlayıcıları, eklenti kurulum sınırlandırmaları yapabiliyor. Belirli sayıda eklenti kurulumuna izin veren sunucular, wordpress üzerinden yeni bir eklenti eklemeye kalktığınızda eklenti limiti kotası uygulayıp buna izin vermeyecektir.
Bu durumu aşmak için Ftp üzerinden eklenti kurulumu yapmanız gerekebiliyor. Aşağıda sizlere Filezilla Ftp programını kullanarak, Ftp üzerinden eklenti kurulumunu göstereceğim.
1. Ftp Programına Ftp bilgilerinizi girin ve sunucunuzun ana dizinine bağlanın. Zip dosyası olarak indirdiğiniz eklentiyi Winrar programını kullanarak masaüstüne klasör olarak atın.
2. Eklenti klasörünü; httpdocs – wp-content – plugins klasörünün içine sürükleyip atın. CPanel kullananlar için ana klasör, httpdocs yerine Public_html klasördür.

3. Eklenti yükleme işlemi tamamlandığında wordpress admin paneline geri dönün. Ardından Eklentiler – Yüklü Eklentiler‘e tıklayıp yüklediğiniz eklentiyi bulun ve etkinleştirin.

Eklenti yükleme adımları bu şekildedir. Elimden geldiğince sizlere bu işlemi en kolay örneklerle anlatmaya çalıştım. Bana destek olmak için aşağıdaki, Yorum bölümüne bir yorum yazabilir veya makaleyi sosyal platformlarda paylaşabilirsiniz.
Benzer Konulardan Haberdar Olun.
E-Posta bültenine abone olun ve yeni konular için bildirim alın.
Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.
Bir şeyler yanlış gitti.